Делото срещу  Владимир Стоянов, който  е предпологаемият напател  на акушер-гинекологът

...
Делото срещу  Владимир Стоянов, който  е предпологаемият напател  на акушер-гинекологът
Коментари Харесай

Делото за побоя заради плацента в Шейново влиза в съда

Делото срещу  Владимир Стоянов, който  е предпологаемият напател  на акушер-гинекологът от болница „ Шейново ” доктор Албена Гагова,  до две седмици влиза в съда, съобщи преди bTV софийският областен прокурор Ради Димов.

Мъжът, който настояваше да вземе плацентата след раждането на детето си, е упрекнат в нанасяне на лека телесна щета на лекаря.

Обвиняемият обаче сложи под подозрение самия случай.

По думите му все още няма доказателства, че е имало вреда и нападател.

Мъжът, упрекнат за побой над лекарката от болница „ Шейново ”, е с богато престъпно досие.
По време на следствието мъжът е бил настанен в психиатрична клиника за експертиза, тъй като е твърдял, че има психиатрично заболяване. Според резултатите обаче Стоянов е бил вменяем и е знаел какво прави.

Пред камерите на bTV Стоянов нито отхвърли, нито удостовери дали той е нападателят на доктор Гагова.

При обвиняване в леко закононарушение оптималният период за задържане на следствието лице е два месеца. В съответния случай няма повече законови способи Стоянов да бъде арестуван под стража.

Според обвиняване в този случай не е толкоз впечатляващо, че е заменена мярката за неотклонение на обвинения, колкото мотива за неговите дейности.

Ето и цялото изявление с обвинения Владимир Стоянов:

– Какво се случи на 1 юли?

– На 1 юли се прибрах вечерта у дома след работа и тук долу имаше полицейска кола. Аз им споделиха да се пернат, тъй като бяха спрели в частен парцел. Те се дръпнаха, аз стопирах. Добър вечер, добър вечер! Д-р Стоянов? Кажете! Документи ще може ли? Ще може! Ще може ли да дойдете с нас? Ще може, несъмнено! Отидох с тях и ми се сложиха обвиняване.

– Преди това къде бяхте? Преди да се срещнете с служителите на реда?

Цял ден работих. В смисъл, аз си имам работа по парцелите.

– В Шейново бяхте ли в този ден?

– Няма доказателства за такова нещо.

– В този ден роди ли ви се дете?

– Това отново е нещо, което ще се гледа в съда и не е предмет на полемика.

– С доктор Гагова по кое време се срещнахте за първи път?

– Това отново е нещо, което ще се гледа в съда. Това за доктор Гагова, което аз желая да кажа е да си вземе поука от грешките си и да стартира да оказва помощ в действителност на хората. Тя доста добре знае, в случай че не знае дано ревизира, какъв брой значими са тези стволови кафези за тези деца. И всички майки се надявам да погледнат какъв брой значими са стволовите кафези.

– От Вашите думи излиза, че доктор Гагова си е получила заслуженото?

– Аз не съм съдник, не осъждам никой, не е моя работа да осъждам който и да било. Надявам се, че каквото и да е станало доктор Гагова и всички сътрудници да си вземат поука и да вземат образец от разрастващите се страни и да оказват помощ на тези почтени деца, с цел да може да живеем в XXI век. И това е срамотия.

Самият факт, че желаех тройна експертиза от съда и ми беше отказана, с цел да се види дали е имало щета… То не е имало вреда!

– Върху кого?

– Върху доктор Гагова.

– Т.е. тя не е била удряна?

– Тия неща, които са написани, че тези за повреди и вреди, то няма доказателства. Защото то няма по какъв начин да е истина, в случай, че…

– Тя има здравно извадено незабавно след случая, което установи строшен нос, комоцио и раздрана джука?

– Точно тези неща няма по какъв начин да са истина, тъй като едно е да написа нещо на хартия от един човек, който ѝ е другар, примерно и друго е да ѝ се направи тройна експертиза от съда със правосъдна медицина и всичко, с цел да може това нещо да има доказателствена стойност.

–Всичките й сътрудници са я видели в безпомощно положение.

– Няма такова нещо, тук приказваме за неутрални хора, които не съществуват. Разбирате ли? Това са хора, които са другари нейни.

– Каква е Вашата позиция за случая?

– Моята позиция е, че който и да е родителят мисля, че е направил най-хубавото, като е изискал стволовите кафези за сина си. В тази обстановка, очевидно индивидът е имал познанията и желанието по какъв начин да ги запази и да ги извлече.

– Според вас, въпросният родител, който и да е той, защо му е била нужна плацентата?

– Аз мисля, че просто е желал да я запази. И това е. За детето си.

– Обвиняват този родител, че значимото за него е била плацентата, с цел да прави опити с плацентата?

– Не е правилно това, няма по какъв начин да е правилно. Аз не знам за такива родители да вършат такива опити, най-малко тука в България. Все отново аз съм в тази област от 17 години и почти ми е ясно защо става въпрос, още от Медицински факултет. Колеги доктори ме знаят първи курс като бях медицина, тъй като бяхме 3 Владовци, като Владо Матката. Защото тогава се занимавах с един опит, който беше за изкуствена матка. Като тръгнем оттова, аз съм минал през много неща.

– От Владо Матката до Владо Плацентата?

– Да, което е подигравка малко по този начин, само че те несъмнено в този момент си викат: „ Еее… Тоя спомняме си го! ”

– Правите ли опити с животни?

– Ако някой желае може да ревизира с какви опити съм се занимавал, къде съм учил, за какво съм учил…

– Ние проверихме. Там написа, че сте правил опит със заледяване на животни за да постигнете безконечен живот?

– Вечен живот е мощна дума. Факторите на стареене са разнообразни и в тази ситуация теломери и стволовите кафези. Стволовите кафези са фактори, до момента в който замразяването е удължение на времето, с цел да може хората да измислят, да имат време, с цел да подобрят тези фактори.

– Чувствате ли се отговорен?

– Аз не съм отговорен, не съм направил нищо неприятно. Това, което се пробвам аз е да събудя интереса на майките към стволовите кафези за децата им, с цел да може те да ги търсят.

– Вие разбирате този родител?

– Мисля, че да. Независимо, че изстрадах в последна сметка.

– Близки сте си?

– Да, ясно е, че при всички положения съм мислил за нещата, които са му пристигнали до главата.

– Вие ли сте този родител?

– За феновете е по-важно дали е имало нападател. Защото сега няма доказателства, че е имало вреда, че е имало нападател. Всъщност, по този начин погледнат въпроса дали доктор Гагова е нападнала този родител. В тил! След като е умъртвила клетките на сина му, стволовите кафези!

– Родителят виждал ли е сина си?

– Доколкото разбирам, да.

– Пораснал ли е?

– Това към този момент не знам.

– Има против Вас висящи каузи за укриване на бежанци, палежи?

– Както казахте, те са висящи. Не са потвърдени и няма и да бъдат потвърдени. По простата причина, че в случай че имаше нещо, аз щях да съм вътре. Както и за тоя случай. Аз съм почтен и по тази причина съм и на открито и ще продължа да съм си вън.

– Ще желаете обезщетение?

– То е обикновено. Аз ще взема, не ще желая, аз ще взема обезщетение. Въпросът е какъв брой.

– Как виждате бъдещето си?

– В момента виждам да си стъпя на краката и да си не преставам живота обикновено. Защото се случи тази обстановка, че един естествен човек трябваше да седи 2 месеца, да му се отнеме свободата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР